Turun 10kg Dalam Masa 3bulan.

01:54

Assalamualaikum,

Memandangkan esok cuti atas sebab kematian arwah ayah boss, so mood nak tidur awal terus terbantut. Apa apapun salam takziah untuk mereke sekeluarga. Semoga roh ayah mereka ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman. Aamiin.

Disebabkan mata terbuntang helok nie saja laa belek belek entry blog lama. Maka dengan itu terjumpa laa gambar lama lama yang super duper funny hahaha.

Acelli gambar nie masa tahun pertama study UNIMAP dulu. Masa nie dalam kem Baktisiswa Inovasi Sosial dekat Kuala Pilah. Baktisiwa nie macam program anak angkat tue laa. Dulu berangan je sebab banyak tengok drama melayu kan. Tapi seriously program tu sangat sangat best! Eh bukan nak cerita pasal program nie sebenarnya.

Sebelum

Dulu masa start study, maigaddddd benda paling tak boleh nak elak. Makan. Then hasilnya badan macam dipam pam. Serious berat dulu hampir cecah 60 kg (57kg). Dah laa tak berapa nak tinggi. Bayangkan jeala tinggi 149 dengan berat 60kg tak ke macam xxxxx (malas cakap).

Mulanya tak heran pun, well bajet bajet macam still cute herherr. Tapi since abah tegur awat macam gemok sangat nie fuhhh rasa malu dia lagi malu dari jatuh longkang. So mula la plan diet tue. Susahnya lah nak kurus, but i did it. Alhamdulillah. Dekat 3 bulan jugakla nak turunkan sebanyak 10kg tue. (57kg-46kg)

Selepas
Jiwa kena kental. Tahan nafsu kot tengok membe makan sedap sedap. Dah terbiasa lepas makan nasi goreng pergi order burger ayam special plus cheese. Haaa nafsu syaitonirajim sangat. Tapi takda amik apa apa ubat yea. Diet secara sihat. Cuma banyak minum adik beradik teh macam teh hijau, teh busuk, teh yekk, teh pahit bleghh. Tapi sekarang dah naik 2kilo balik! Tips nanti next entry.

You Might Also Like

8 comments

  1. amboi amboi amboi. lawa nye blog dia. pinkish gitu. :D btw. I have followed your blog. Do keep on updating your blog. and tahniah dah kurus. caiyok2 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaha thanks yaa. Btw done follow juga. Sudi sudi singgah blog tak seberapa nie lagi :)

      Delete
  2. hebatnya turun 10kg. bagi tips sikit

    ReplyDelete
  3. Tak sabar nak tunggu next entry. Sekarang ni pun I berat macam dipam-pam. So, perlu kuruskan badan juga. Almaklumlah, perempuan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudah jea tpi janji kena konsisten πŸ˜„

      Delete
  4. wahhh.congratsss dear. :) teruskan k. chaiyokkk!!

    ReplyDelete

THE APPLE OF MY EYES