[REVIEW: Pink by Pure Beauty]

10:23

Salam, Hi
Mesti ramai je dah tahu pasal produk skincare by Pure Beauty ni kan? Dulu heboh iklan dekat TV dari Watson. Yes, hanya boleh dapat melalui drug store Watson. Tapi kalau ada dekat farmasi lain, yang tu maybe Fatin sendiri yang tak tahu.

Pure Beauty sebenarnya ada pelbagai jenis skincare mengikut apa masalah kulit kita masing masing. Pure Beauty ni formulasi dari Korea tau, so dijamin selamat. Tengoklah kulit orang Korea macam mana. Flawless kalah kulit telur. Adore betul!

Haritu terbaca review dari seorang MUA ni yang dia setia menggunakan 'So Blur Cream' . 'So Blur Cream' memberi kemasan yang sangat sempurna. Dalam bahasa yang lebih mudah, bila pakai krim ni muka akan rasa lebih lembab. Bila kita apply foundation pulak, nampak lagi cantik. Serious tak tipu. Sebab fungsi krim ni adalah untuk menutup pori pori yang terbuka. Kalau macam Fatin, kadang kadang pori pori muka ni melampau sungguh. Menonjol tak tentu hala. So, bila Fatin mula guna krim hasilnya positif sebab pori pori nampak mengecil sikit. Harga Blur Cream ni dalam RM50 something. Lupa sebab beli masa harga promosi.
Tekstur krim pinkish pinkish
Harga promosi di combokan dengan mosturiser dia. Tapi dia tak panggil mosturiser, dia namakan 'So Smooth Pudding Cream'. Dengar macam sedap kan, no no tak boleh makan. Bau dengan tekstur dia soft sangat sangat sampai rasa macam nak ambil straw lepastu sedut slrpp! Hehee. Muka Fatin jenis cepat berminyak, tapi Alhamdulillah lepas guna Cosmoderm dulu minyak tu makin kurang (review ikhlas tak berbayar) So kalau muka jenis berminyak Fatin memang syorkan untuk cuba Cosmoderm yang warna hijau tu tau. Gerenti puas hati!

Okay balik pada Pudding Cream tu, sebelum nak apply Blur Cream Fatin akan guna Pudding Cream dulu, tapi tak banyak. Secalit dua tiga calit je, sebab muka jenis berminyak tak elok nak apply banyak banyak sangat. Please ala kadar je tau. So bila guna Pudding Cream ni, dalam beberapa saat je dia terus resap dalam kulit kita dah tu sejuk je rasa, memang fresh! Haaaa ni yang buat mekap tahan lama sikit. Memang best! Kalau tak ikut step haaa memang tak cantiklah mekap tu (perasan jap).
Image result for pudding cream pink
Mula mula beli sebab comel je
Tapi kalau rajin lagi Fatin akan apply sebelum tidur, bangun esok tak la nampak kusam sangat muka tu, fresh dari biasa. Lepastu yang paling best tahan lama. Tengoklah segedabak macam tu, 3 4 bulan jugak baru nak habis. So, pendek cerita lah, memang best dan sangat sangat direkomendasi kan produk Pure Beauty. Harga setanding dengan kualiti, jimat dan berpatutan (maaf, dah macam kempen pulak)

You Might Also Like

40 comments

  1. Kalau tak baca entry ingatkan puding tadi..cam sedap je..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee, memula dulu pon ingatkan puding makanan tu.

      Delete
  2. for my skin,i just use Vaseline and that black charcoal mask for the whitehead and i wax my face's hair with my homemade waxing, thats it..
    but thanks for this review ^^

    ReplyDelete
  3. Packaging dia comel sangat. Nama pun sama. Kalau tak tau ada yg boleh termakan ni. Dah kata bau pun sedap kan. Nak try juga lah. Kak ana pun ada masalah "kawah bulan" besar. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehee try k ana, memng bau dia soft jea. Suka cium dulu sblum nak apply.

      Delete
  4. Memang comel pun warna dan bentuknya.. hehehe

    ReplyDelete
  5. wahh.. mesti wangi ni. dah nama pudding.. mesti sejuk je kan time pakai tu. Keep gorgeous Fatin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tima kasih k ina. Aah sejuk dan nyaman macam aircond. Hehee

      Delete
  6. cute sangat warna dia tu...tak pernah pun akak nampak kat drugstore...nanti nak survey lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah cute. Cari dekat watson. Bahgian pure beauty :)

      Delete
  7. comel jer nama2 tu..dah la warna tu sweet sangat..thanks for sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa nama unik2 jeaa. Most welcome Mrs V ^^

      Delete
  8. Kat tajuk PINK, ingatkan lipstik rupanya cream. hehehe.

    ReplyDelete
  9. Ok lah rate dia, tak mahal dan tak murah sangat. Kira affordable lah nak beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehee harga mampu milik. yg penting jimat!

      Delete
  10. Hana pon nak flawless jugak!! ^^ hahah kena try ni~

    ReplyDelete
  11. orng laki boleh pakai tak ni.. ehhhh

    hehehe

    ReplyDelete
  12. Nama pudding cream pun dah nampak best

    ReplyDelete
  13. Packaging sangat comel dan sweeet. Geram tengok!
    Akak datang balas kunjungan Fatin dan follow :)

    ReplyDelete
  14. Macam menarik ja produk nie, macam rasa nak cuba sebab Kak Sue pun jenis muka ada open pores jugak.. huhuhu..

    ReplyDelete
  15. Asalam terbaik entri adik ni. Terima kasih datang di laman Etuza ya

    ReplyDelete
  16. Ada jugak tgk...tapi belum sampai seru nak try.. Haha..boleh cuba..lgpun berbaloi dgn rege dia!

    ReplyDelete
  17. Pudding cream. Unik nama itu kak. Hihi. Mesti good product ni kan kak. :D

    ReplyDelete
  18. I've been using this product for a year and yes, produk ni the best so far.. hehe

    ReplyDelete
  19. Sis, Boleh cerah tak seperti yang di claim?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak perasan nak kata makin cerah ke tak. Tapi burn dah hilang jee (using about 4month++) sebab xde pun guna produk lain as mosturizer.

      Delete

THE APPLE OF MY EYES