REVIEW: HUNTER KILLER

20:29

Cakkk! Hahaa tengelam lama kan now baru nak timbul. So actually Fatin nak share sikit, minggu lepas Fatin ada sertai Tayangan Unggul cerita Hunter Killer. Ok for the first time baca review, baca sinopsis nampak macam alahaiii macam bosan je, whyyy accept nak tengok cerita ni? Tapi betul laa orang kata jangan cepat judge, cerita nie 101% best giler! Kalau dulu siapa pernah tengok cerita Battleship haaa genre cerita dia macam tu. Tapi yang ni lagi best. Sepanjang jalan cerita macam nak luruh je jantung ni.


Okay cerita ni mengisahkan, sekumpulan tentera laut yang sanggup berkorban nyawa demi mencari dan merungkai sebuah mesteri yang telah berlaku di dasar laut. Dan pengorbanan mereka membawa sejuta makna dimana dapat menyatukan hubungan diantara dua benua. Dan dapat menyedarkan betapa pentingnya untuk saling mempercayai antara satu sama lain. Kerjasama yang erat menyatukan dan menjadikan satu kumpulan itu kuat. Alaa kalau cerita sinopsis formal macam ni dengar macam bosan kan. Tapi serious talk, cerita dia at first je feel macam boring. Tapi lepas 15 minit memang dah start aksi.

Tapi kesimpulan yang Fatin dapat daripada cerita ni, tak semestinya kita rasa orang tu jahat dia akan kekal jahat selamanya. Dan yang paling penting percaya diri tu sangatlah penting. Percaya diri yang kuat boleh membantu kita menyelesaikan masalah yang timbul dengan tenang dan tanpa memberi impak negatif kepada orang sekeliling.

So, bagi yang minat cerita jenis war, saspens, sains dasar laut, haaaa cerita ni memang best nak layan. By the way, Fatin tak pernah terfikir pon akan suka cerita macam ni. Tapi Hunter Killer memang terbaik untuk ditonton. Fatin nak rate 4.5 bintang untuk cerita ni.

P/s: Bukan review berbayar!



You Might Also Like

15 comments

  1. MESTI MENARIK FILEM NI DITONTON

    ReplyDelete
  2. Bila baca review Fatin kak PC rasa nak tengok pulak..

    ReplyDelete
  3. Tak tahu pula filem ni baru released.

    ReplyDelete
  4. Alaa bestnyaaa.. I mmg suka cerita ala2 sci-fi ni :D Boleh la tgk lepas ni hehe

    ReplyDelete
  5. Hi Fatin. Lama tak dengar cerita. Bz sgt ye.
    Best pula baca ulasan Fatin ni. Rasa nak tgk je juga movie nie.

    ReplyDelete
  6. macam best je!

    jemput singgah :) https://messarah.blogspot.com/2018/11/life-update-mese-occupato-busy-month.html

    ReplyDelete
  7. Mesti menarik jalan ceritanya.. kena tonton juga ni

    Jom join giveaway hadiah menarik: http://www.maisarahsidi.com/2018/11/birthday-giveaway-by-maisarahsidicom.html

    ReplyDelete
  8. Oelakon best jalan cerita pn menarik

    ReplyDelete
  9. Haritu nak tengok dah cerita ni tapi kakak sibuk nak tengok A Star Is Born for the 2nd time haha sabar je lah. sebab ramai yang cakap cerita ni best.

    ReplyDelete
  10. Nampak menarik cerita ni! Kena pergi tengok nanti..

    Fatina Mudz

    ReplyDelete
  11. Lama LZ tak tengok movie di pawagam. Suka tengok citer action, suspense camni.. Kalau ada peluang nanti mungkin boleh tengok cerita ni.. Thank you for sharing.

    ReplyDelete

THE APPLE OF MY EYES