Random: Dua Minggu

09:40


Salam, Hi
Fuhh setelah 2 minggu bercuti ari blogging. Hahaa hangat hangat tahi ayam betul laa. Dah cuba sebenarnya untuk spend time untuk blogging. Tapi balik rumah letih dia rasa malas nak buat apa apa dah. Nak tengok tv pun terasa. So curi curi masa waktu kerja hari sabtu untuk taip entry ni. Biasa hari sabtu hari kerja yang paling semangat sekali. Boleh keluar lambat takyah risau sangkut jem. Boleh malas malasan, sebab bos takde ehem ish ishh.

By the way, haritu HR panggil jumpa dengan dia. Actually, tiap tiap hari kena datang hadap muka HR untuk tunjuk performance kerja dekat sini. Alhamdulillah dia cakap dia puas hati sangat. Lega dengar ayat dia puas hati tu. Yeala tak sia sia laa stress hari hari mengadap kerja.
Image result for stress
Kerja memang makin stress sebab untuk department Fatin sekarang, Fatin je handle, haaa cemana tak pecah kepala. Daripada ke order barang sampai production sampai ke receiving barang nak kena control. Supervisor yang handle dengan Fatin sebelum ni dah berhenti. So sekarang apa apa semua terus dengan boss dengan GM. Takpe la cukup 6 bulan memang ak minta confirmation and demand sikit gaji. Kalau dia taknak kasi bolehlah kot prepare untuk cari kerja tempat lain pulak. Herherr.

Wish me luck! Kalau boleh nak bagi yang terbaik je dekat company sekarang. Kalau dia betul jaga kita, kita kena la jaga balik elok elok jugak. Maaf sebab lama tak blogwalking. Serious kekangan masa tu terhad sangat. Sebenarnya boleh je, tapi bila dah letih kan. Hmm.
Selamat berhujung minggu gais. Bagi yang berkerja selamat berkerja!

You Might Also Like

13 comments

  1. Perasan jugak mana fatin menghilang ni! Takpe, keep it up. Rasa berbaloi kan usaha kita bila kita buat yang terbaik & bos puji. Jaga diri ye fatin ❤🌸

    ReplyDelete
  2. Betul...bila badan dah terlalu letih kadang makan pun terabai...hehe...

    ReplyDelete
  3. Bila kerja yg kita buat tu bosses appreciate, memang kita akan rasa puas sangat.
    Tapi bila bosses push-push buat kerja di luar kemampuan kita tapi takde any reward or appraisal memang mood kelautlah. apa-apa pun kita as pekerja kena tau hak kita sbgai pekerja. Fatin boleh demand lebih nanti sebab fatin layak. Good luck!

    ReplyDelete
  4. Fighting kak Fatin!! ^_^ jangan give up tau! Update blog weekend2 pun boleh hehe :3 tapi jangan hilang lama sangat,nanti rinduuu >_<
    .
    Good luck!!! jadi pekerja favourite boss tau! hehe :3

    ReplyDelete
  5. samalah kita Fatin..jarang update blog. Takpe nanti free dan ada mood kita update banyak2

    ReplyDelete
  6. Tahniah fatin. Kerja rajin2 ye. Stay healthy and smile always.

    ReplyDelete
  7. bila badan letih, apa yang kita nak buat semua terganggu.

    ReplyDelete
  8. It's okay Fatin, kerja elok2 gain experience pastu ada peluang pi apply tempat lain..
    Pengalaman kerja penting.. Anyway, all the best to you..

    ReplyDelete
  9. All the best, Fatin. Insya Allah ada peluang nak jadi permanent employee ni ^^

    ReplyDelete
  10. selamat bekerja fatin , biasa la kalau keja dengan orang ni ,macam-macam kena hadap

    ReplyDelete
  11. demand jangan tak demand gaji lepas 6 bulan nanti #hasut kahkahhhh. btw goodluck! chaiyokk! niat kerja kerana Allah maka segala susah payah penat dapat pahala inshaaAllah ;)

    ReplyDelete
  12. you always can dewwwwittt akak.. semangat :D we ols always sapot chuu

    ReplyDelete

THE APPLE OF MY EYES