BR1M 2018

00:43

Salam, Hi,




Sudah kemaskini? Rezeki jangan ditolak, maut jangan dicari. 

Tarikh rasmi kemaskini BR1M bermula 27 November 2017 hingga 31 December 2017. 
Pengemaskinian BRIM secara online boleh dilakukan melalui laman web rasmi e-BR1M yang telah disediakan oleh Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN).

Yang mana layak tu dan belum kemaskini maklumat peribadi anda, silalah berbuat demikian. Yang baru memohon, jugak boleh terus ke laman web rasmi BR1M.

Syarat Kelayakan:

  1. Warganegara Malaysia yang menetap di Malaysia sahaja
  2. Lelaki atau perempuan yang menjadi ketua kepada isi rumah / ahli yang tinggal serumah dengan jumlah pendapatan kasar bulanan isi rumah RM4,000 dan ke bawah
  3. Warga emas sebatang kara (berumur 60 tahun dan ke atas) dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM4,000 dan ke bawah
  4. Bujang yang berumur 21 tahun dan ke atas dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM2,000 dan ke bawah

Klik untuk kemaskini : e-BR1M




You Might Also Like

8 comments

  1. Hmm.. semua org kena kemaskini ke? Atau yg Ada new update baru kemaskini?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya tak pon. In case ada pertukaran alamat ke, bank ke, status atau lain lain. Kalau xde tukar rasanya tak perlu.

      Delete
  2. Wah excited nak terima duit! hahaha Thanks for sharing sis cantik ^^

    ReplyDelete
  3. nasib baik bc blog Fatin. Baru teringat nak update ayah punya

    ReplyDelete
  4. done! first day lagi dah done! hahaha

    ReplyDelete
  5. GV pernah apply tapi tak dapat. Nak cuba lagi kali ni. huhu.

    ReplyDelete